Foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan zet 10 food ontwikkelingen voor de komende tijd op een rijtje. Ik vind vooral deze interessant:
- De “lowcarb”-trend wordt een “slowcarb”-trend waarbij een langere verzadiging van het voedsel belangrijk is. Dus peulvruchten en volkorenproducten gaan in de lift.
- Levend voedsel doet steeds meer zijn intrede. Te denken valt aan product als kefir, zuurkool, kimchi en sprouts (net ontkiemde zaden en peulen).
- Superfoods blijven, maar er wordt meer gekeken naar de authentieke superfoods zoals walnoten, blauwe bessen, granaatappel, groene thee en boerenkool.
- Paddenstoelen krijgen een belangrijkere rol.
- Bitter wordt de nieuwe gezonde smaak, omdat smaken als zoet en zout onder vuur liggen en zuur niet “mag” vanwege de mondgezondheid.
- Vegetarisme is niet alleen geen vlees eten maar ook "clean" eten. Vleesvervangers raken uit, men grijpt terug op de authentieke vegetarische keuken.
- Lokaal, producten uit de regio en no-waste zijn maatschappelijke ontwikkelingen die zich verder zullen doorzetten.
- Smaakbeleving staat voorop, welk dieet iemand ook volgt of welke stroming iemand ook aanhangt.
Zie hier het hele artikel:
http://www.nieuwsvoordietisten.nl/nieuws/nieuws/article/de-millennial-en-het-bittere-spruitje/