Onlangs stond ik op de Local Goods Market in de Hallen in Amsterdam en ik was zeer gecharmeerd van het standje van Le Bonbon Franc (natuurlijke bakmixen) en Abbot Kinney’s (kokos yoghurt).
Le Bonbon Franc maakt bakmixen van natuurlijke, biologische/ biodynamische grondstoffen, die vrij zijn van tarwe, gluten, maïs-, en aardappelzetmeel, witte rijst en dextrose. Je gooit er bijvoorbeeld een ei en roomboter bij en je hebt heerlijke koekjes of een taartbodem. Mixen voor brownies, carrotcake etc. Dus ook luie student of drukke ouders kunnen nu verantwoorde lekkernijen maken. Kanniemisgaan. Zo slim!
Abbot Kinneys maakt yoghurt van kokosnoten. Super lekkere milde, frisse smaak. Perfect als je niet tegen lactose kan. En bevat alleen kokosnoot, cassava starch, probiotische culturen en water.
De bedrijfjes hebben de handen ineen gestoken en een heerlijke taart ontwikkeld: met een bodem van Cinnamon Oat deeg en een topping van de kokosyoghurt. Deze moest ik natuurlijk zelf ook maken, heerlijk met warme bosvruchten...
Recept staat op hun website: www.lebonbonfranc.com of www.abbotkinneys.nl. Je kunt daar ook de producten te bestellen.