Een soort smeuïge mueslibar, banana-pancake achtige plak cake. Heerlijk. En een supergezond tussendoortje - helemaal op smaak te brengen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten:
• 2 bananen: 1 geprakt, de ander in stukjes
• 30 gram biologische roomboter (of 2 eetlepels kokosolie)
• 2 eetlepels agavesiroop of ahornsiroop of honing
• 120 gram havervlokken
• 60 gram gebuild tarwemeel of amandelmeel of boekweitmeel
• 120 ml biologische melk/ amandelmelk/ havermelk
• ½ theelepel bakpoeder
• Mespuntje zout
• Kaneel naar wens
• Grote handvol noten (grofgehakt)/ rozijnen/ chocolate chips (naar wens)
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de boter en siroop/honing in een pan (niet koken).
Mix de haver, meel, bakpoeder, zout en kaneel in een schaal.
Voeg hieraan de botermix, de geprakte banaan en de melk toe. Mixen.
Voeg de stukjes banaan toe en de add-ons (noten etc) en roer.
Giet in een ingevette cakeblik en bak 45-55 min in de oven.
Gaar als een tandenprikker er droog uit komt.
Tips:
• Deze variant is niet heel zoet, ik vind het lekker zo. Voeg voor meer zoetheid rozijnen toe of een extra scheutje siroop.
• De grove structuur geeft het een interessante bite, dus zorg dat je de noten niet te fijn hakt en de ene banaan in stukjes toevoegt.
• Ook nog na een paar dagen heerlijk in de broodrooster!