- 1 liter biologische bouillon
- 2 Biologische Pompoenen
- 4 Knoflook tenen
- 1 Rode peper
- 1 Paprika
- Halve knolselderij
- 3 Uien
- Prei
Bereiding:
- Bereid de natuurlijke bouillon volgens recept en zet op laag vuur.
- Pompoen wassen, halveren, pitten eruit halen (je hoeft 'm niet te schillen).
- Tip: pitten kunnen bij het maken van de bouillon (voor het zeven) meegaren.
- Gepelde knoflook, rode paprika en pepertje in de helften leggen.
- De helften op een bakplaat in de oven 30 minuten op 200 graden.
- 15 minuten voordat de pompoen klaar is: de ui, knolselderij en prei in de bouillon laten koken.
- Pompoen uit de oven, in stukken snijden, in de bouillon kort meekoken, daarna het geheel pureren met de staafmixer.
- Let op: alle 4 de knoflooktenen door de soep is misschien wat veel.
- Voeg er eerst 2 toe, dan kun je de andere 2 altijd nog later in de soep persen.
- Op smaak brengen met zout, tabasco en serveren met verse koriander/ bieslook/ creme fraiche/ feta.