Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een grote ovenschaal.
Snijd de ui en en smoor deze op zacht vuur in wat olijfolie.
Pers de knoflookteen erover uit.
Voeg de tomaten frito en de saus van de gepelde tomaten toe (gepelde tomaten apart houden). Laat zachtjes pruttelen. Hak een grote hand basilicum fijn en voeg toe aan de saus.
Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakken.
Maak: 1 bakje geklopt ei, 1 bakje gebrokkelde geitenkaas, 1 bakje stukjes walnoot, 1 schijfjes Parmezaan. Snijd de mozzarella en gepelde tomaten in plakjes.
Proef de rode saus en breng op smaak met zout en peper en evt (gedroogde) italiaanse kruiden zoals oregano.
Maak de melanzane in de ovenschaal:
Begin met een dun laagje tomatensaus
Bedek met plakken aubergine
Bestrooi met geitenkaas/ walnoten, parmazaan en zout/ peper
Laagje tomaten saue erop en weer wat augergine, etc.
Eindig met: beetje tomatensaus, mozarella plakjes en tomaten.
45 min in de oven, betrooien met walnoot, basilicum, peper.
De melanzane (voor 20 man) voordat het de oven in gaat.