Heerlijk recept om visite mee te verrassen of als alternatief voor taart op verjaardagen!
Voor de onderkant (cake):
• 120 gram bio roomboter
• 110 gram kokosbloesemsuiker of oerzoet
• 1 ei
• 1 tl vanille aroma
• 225 gram speltmeel
• ½ tl bakpoeder
Voor de bovenkant (pudding):
• 4 eieren
• 220 gram kokosbloesemsuiker of oerzoet
• 60 gram geraspte kokos
• 50 gram speltmeel
• 375 slagroom (bio)
• 160 ml kokosmelk
• Rasp en sap van 2 limoenen (bio)
• Kokos om mee te bestuiven
Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een rechthoekig bakblik van 20 x 30 cm met bakpapier. Zorg dat de wanden 5 cm hoogte hebben.
• Klop voor het deeg de boter en oerzoet/kokosbloesemsuiker tot een romig mengsel. Klop het ei en vanille aroma erdoor.
• Zeef het meel, het bakpoeder en een snuf zout en meng het erdoor, zodat je een kleverig deeg krijgt.
• Bestuif je handen met handen met meel en druk het deeg gelijkmatig in het bakblik. Bak de deegbodem 15 min in de oven.
• Klop voor de vulling de eieren en oerzoet/kokosbloesemsuiker in een kom. Mix een paar minuten. Schep de kokos, meel, slagroom, kokosmelk en limoensap en – rasp erdoor. Schenk de vulling over de deegbodem uit. Bak de plaattaart 35-40 min in de oven tot deze mooi kleurt.
• Neem uit de oven en laat volledig afkoelen in de bakvorm. Bestrooi met kokosrasp.
• Snijd de plaattaart in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm en serveer!